Numarul vidrelor moarte este in continua crestere din cauza poluarii

Tot mai multe vidre sunt gasite moarte de-a lungul coastei din California. Expertii au afirmat ca unul dintre motive este poluarea apelor produsa de om.


Scaderea numarului de vidre nu este o cauza a reproducerii reduse, ci a mortalitatii ridicate. Rezultatele de laborator auaratat ca animalele mor din cauza bolilor produse de bacterii, virusi si paraziti. Aceste organisme se gasesc in canalizari dar si in deseurile urbane si ale fermelor care contamineaza golfurile si apele de coasta. Pescuitul in exces reduce si el cantitatea de hrana necesara vidrelor.

Comerciantii de blana au inceput sa vaneze vidrele inca de la mijlocul anilor 1700. La inceputul anilor 1900 s-a crezut ca aceste animale erau pe cale de disparitie dar in 1920 a fost gasita o colonie numeroasa in Big Sur.
Cercetatorii analizeaza populatia vidrelor pe o perioada de trei ani. In fiecare anotimp ei studiaza schimbarile intervenite, facand o comparatie cu anii precedenti. In acest fel pot remedia eventualele anomalii si cauzele aparitiei acestora. Asa au descoperit ca vantul puternic din acest an a jucat si el un rol in reducerea numarului de vidre de pe coasta Californiei. Cu toate ca exista potentiale habitate unde s-ar putea extinde, specialistii sunt surprinsi de faptul ca acestea nu se inmultesc.

Anul acesta au ajutat la recensamantul vidrelor membri de la Institutul de Cercetare Geologica al Statelor Unite si din Departamentul de Pescuit si Vanat al Californiei dar si numerosi voluntari. Supravietuirea vidrelor este in pericol din cauza poluantilor chimici si biologici, a plaselor de pescuit in care acestea se prind, a violentei oamenilor dar si din cauza barcilor de care se lovesc de cele mai multe ori in mod fatal.

Sursa: San Francisco Gate

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente