Se mananca incet, avand timp suficient pentru consumarea mancarurilor, fara stres, fara intreruperi, intr-o atmosfera de calm si liniste
Cu 15-20 de minute inainte de masa principala, se poate consuma o salata sau un mic aperitiv, pentru a se micsora senzatia de foame, marind satietatea
Se mananca pe saturate, dar nu mai mult, chiar daca mancarea este foarte buna si gustoasa
Se mananca la ore fixe si nu se sare peste mese si nici nu se inlocuieste masa cu o felie de paine cu unt
Se mesteca mult si bine, hrana trebuind faramitata inainte de a se inghiti, pentru a usura munca stomacului
Nu se beau multe lichide in timpul meselor sau dupa, deoarece digestia este mai dificila, producandu-se mai mult acid in stomac
Dupa ora 17, nu se consuma mese imbelsugate, bogate in proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore inainte de culcare nu se mananca nimic
Se recomanda impartirea celor 3 mese principale in cantitati mai mici, in 5-6 mese pe zi
Se mananca numai cand apare senzatia de foame, fiind interzisa consumarea alimentelor de plictiseala
Nu se mananca cu lacomie, iar portiile de mancare sa fie moderate
Este indicata tinerea postului o zi pe saptamana, pentru eliminarea toxinelor si odihnirea organelor. Pe durata postului, se beau multe lichide: apa plata, sucuri naturale din fructe, ceaiuri (cam 2-3 litri esalonat pe toata ziua)
Seara, inainte de culcare, se poate bea o cana cu lapte cald, eventual indulcit cu miere de albine, sau o cana cu ceai din plante medicinale (tei, musetel).