Reguli pentru o alimentatie corecta

Romanii nu stiu ce inseamna "alimentatie ecologica"
Reguli pentru o alimentatie corecta
Reguli pentru o alimentatie corecta
  • Se mananca incet, avand timp suficient pentru consumarea mancarurilor, fara stres, fara intreruperi, intr-o atmosfera de calm si liniste
  • Cu 15-20 de minute inainte de masa principala, se poate consuma o salata sau un mic aperitiv, pentru a se micsora senzatia de foame, marind satietatea
  • Se mananca pe saturate, dar nu mai mult, chiar daca mancarea este foarte buna si gustoasa
  • Se mananca la ore fixe si nu se sare peste mese si nici nu se inlocuieste masa cu o felie de paine cu unt
  • Se mesteca mult si bine, hrana trebuind faramitata inainte de a se inghiti, pentru a usura munca stomacului
  • Nu se beau multe lichide in timpul meselor sau dupa, deoarece digestia este mai dificila, producandu-se mai mult acid in stomac
  • Dupa ora 17, nu se consuma mese imbelsugate, bogate in proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore inainte de culcare nu se mananca nimic
  • Se recomanda impartirea celor 3 mese principale in cantitati mai mici, in 5-6 mese pe zi
  • Se mananca numai cand apare senzatia de foame, fiind interzisa consumarea alimentelor de plictiseala
  • Nu se mananca cu lacomie, iar portiile de mancare sa fie moderate
  • Este indicata tinerea postului o zi pe saptamana, pentru eliminarea toxinelor si odihnirea organelor. Pe durata postului, se beau multe lichide: apa plata, sucuri naturale din fructe, ceaiuri (cam 2-3 litri esalonat pe toata ziua)
  • Seara, inainte de culcare, se poate bea o cana cu lapte cald, eventual indulcit cu miere de albine, sau o cana cu ceai din plante medicinale (tei, musetel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *