Remus Cernea, candidatul mic si verde: „Nu m-au mai primit inauntru. Au inchis usa cu cheia”

  0
  844

  Un candidat „fara sanse” a vrut sa intre in dezbaterea Basescu-Antonescu. Remus Cernea, reprezentantul „verzilor”, a fost tinut la usaremus cernea

  – De ce v-ati dus?
  Am raspuns invitatiei adresate de Basescu tuturor candidatilor.

  – Asa, pur si simplu?
  Nu, in prealabil am anuntat ca vin si eu. Primul cu care am luat legatura a fost Sever Voinescu din stafful PD-L. A spus ca este OK. Am luat un avion, sambata dimineata, spre Arad si de acolo o masina pana la Cluj. Sambata dimineata am discutat si cu stafful lui Crin Antonescu, in speta cu Romeo Stavarache. A spus „OK, nicio problema”.

  – Si acolo?
  Acolo, cu 15 minute inainte sa inceapa emisiunea, am fost informat, indirect, ca domnul Flutur, seful de campanie al PD-L, se opune prezentei mele la discutii. Apoi a venit domnul Paleologu si mi-a spus ca nu pot participa la dezbatere, asa ca l-am abordat pe Crin Antonescu.

  – Asa…
  I-am spus ca democratia inseamna dialog, nu monolog si nu obstructionarea unor puncte de vedere. Intre noi nu este niciun fel de diferenta, i-am spus.

  – Si Antonescu… ?
  Antonescu m-a deceptionat. Mi-a spus ca e un fel de intalnire aproape privata, circumstantiala, ceva de genul asta.

  – Si Basescu?
  Basescu a evitat si m-a batut pe umar.

  – Si dumneavoastra?
  Eu n-am vrut sa fac scandal. Nu sunt nici Becali, nici Vadim Tudor. Sunt un om decent.

  – Apoi?
  Am fost invitat pe hol de o televiziune si acolo am ramas. Nu m-au mai primit inauntru, iar usa a fost inchisa cu cheia, daca va puteti imagina acest lucru…

  – De ce oare?
  Pentru ca le-a fost teama de un dialog cu o persoana complet diferita, care-i poate pune in dificultate pe teme reale, nu pe teme derizorii.

  – In final?
  In final, pot spune ca cei doi au dovedit lasitate, lipsa celui mai marunt curaj. Iar luni dimineata voi face o plangere la OSCE.

  INFO: Unde e Oprescu

  Stafful de campanie a lui Sorin Oprescu sustine ca Oprescu nu a participat la dezbaterea de la Cluj pentru ca nu a fost invitat. „A fost o invitatie evaziva, care nu s-a referit la Sorin Oprescu. Oricum avea un alt program, stabilit in prealabil”, a declarat pentru Gandul Anca Alexandrescu. Totodata, ea a anuntat ca, in aceasta saptamana, primarul general va participa la 11 dezbateri electorale.

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.