Remus Cernea este impotriva cultivarii si comercializarii produselor modificate genetic

Remus Cernea este impotriva cultivarii si comercializarii produselor modificate genetic
Remus Cernea este impotriva cultivarii si comercializarii produselor modificate genetic

Presedintele Partidului Verde, deputatul Remus Cernea, a sustinut o conferinta de presa la Constanta. Printre altele, el s-a referit la interzicerea organismelor modificate genetic si la dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile.

Parlamentarii pregatesc o noua lege pentru interzicerea produselor modificate genetic, iar deputatul Remus Cernea spune ca initiativa este sustinuta de Partidul Verde si vine dupa ce proiectul initial a fost respins de Parlament.

„Verzii” promit ca vor sprijini si directiva Uniunii Europene pentru ca peste sapte ani, 20% din cantitatea de energie din Romania sa provina din surse regenerabile.

In plin scandal al alimentelor din Romania, deputatul USL Constanta spune ca mai este un domeniu care trebuie reglementat urgent: cel al produselor modificate genetic.

In acest sens, Cernea a anuntat ca va initia un nou proiect legislativ, care are si sprijinul Partidului Verzilor, pe care deputatul il reprezinta. Precedentul act normativ, care interzicea produsele modificate genetic, a fost respins de Parlament. Pe de alta parte, Cernea a anuntat ca „verzii” vor juca un rol activ si in promovarea directivei Uniunii Europene, potrivit careia o buna parte din energia Romaniei trebuie sa devina energie curata.
Cernea sustine ca acesta este doar primul pas in drumul spre autonomia energetica a tarii noastre, care, in opinia lui, se poate realiza doar din surse „verzi”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *