Reprezentantii Apelor Romane anunta: Dunarea nu este poluata

  0
  375
  „Rowmania” şi „Danube Connection”, prezentate în cadrul Forumului Strategiei Dunării
  Reprezentantii Apelor Romane anunta: Dunarea nu este poluata

  Directorul Sistemului de Gospodarire a Apei Tulcea, Constantin Lefter, a anuntat ieri ca fluviul Dunare, in judetul Tulcea, nu este poluat din cauza accidentului ecologic produs in zona Harsova. Acesta a spus ca locuitorii oraselor Macin si Isaccea sau din municipiul Tulcea nu au niciun motiv de ingrijorare.
  „Ultimele analize ale apei le-am facut ieri (n.n. luni) in zona orasului Macin si nu se constata vreo depasire a parametrilor normali. De asemenea, agentii economici care folosesc apa din Dunare isi fac singuri astfel de analize si pana acum nu au constat vreun fel de problema. In orice caz, cantitatea deversata in Dunare, la Hirsova este mica si nu cred ca vor fi probleme”, a declarat directorul Constantin Lefter.
  Acesta a mai precizat ca nici in orasele Braila sau Galati nu s-a constatat o poluare a Dunarii, dar ca monitorizari se efectueaza periodic. In cursul zilei de duminica, o barja s-a scufundat in Dunare, in zona localitatii Harsova. Incidentul a avut loc in jurul orei 4.00, la o distanta de aproximativ 50 metri fata malul stang al Dunarii. Barja avea la bord peste 900 de tone de fosfati, sub forma de ingrasamant chimic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.