Renii, pe cale de disparitie, insa Rusia face conserve din ei

0
372
Renii, pe cale de dispariţie, însă Rusia face conserve din ei

Renii, pe cale de disparitie, insa Rusia face conserve din eiDesertul din Qatar pare a fi o destinatie neobisnuita pentru renii din teritoriile nordice ale Rusiei. Din pacate, ei vor ajunge acolo in conserve.

Am putea ramane fara reni, dar Rusia ii face conserva / FOTO: mentalfloss.com

Contractul dintre Rusia si Qatar a fost ideea guvernatorului regiunii ruse arctice Yamal Nenets.

Regiunea produce 85% din gazul rusesc si 15% din petrol, dar industria carnii se afla pe locul trei si aproximativ 700.000 de reni traiesc pe pasunile ei.

„I-am spus liderului din Qatar ca nu avem doar petrol si gaze, ci si reni. Iar seicul a intrebat daca renul este halal si daca musulmanii il pot manca”. Se pare ca pot.

Intors acasa, guvernatorul Kobylkin a aranjat macelarirea unor reni pentru a produce 1000 de conserve special pentru Qatar.

In acest timp, renii se confrunta cu schimbarile climatice si cu pierderea habitatului. Cei din Rusia o duc putin mai bine, insa renii norvegieni se chinuie sa supravietuiasca. Teritoriile Sami sunt lovite puternic de schimbarile climatice. Potrivit previziunilor Consiliului Arcticii, temperaturile din timpul iernii vor creste cu 1 grad Celsius pe deceniu, in urmatorii 30 de ani, iar precipitatiile vor fi si ele in crestere.

In plus, renii raman si fara pasunile lor vaste, care sunt invadate de turisti, incurajati de temperaturile mai ridicate. In loc de natura, renii dau peste zeci de cabane, construite in mijlocul naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.