Brazi modificati genetic: cresc repede si stralucesc in intuneric

0
648
Brazi modificati genetic: cresc repede si stralucesc in intuneric
Brazi modificati genetic: cresc repede si stralucesc in intuneric

Multumita modificarilor genetice, Mos Craciun va putea sa ne puna cadourile sub un brad care se lumineaza singur, scrie The Telegraph.

The Telegraph scrie ca putem folosi o combinatie intre clonare si modificarea genetica pentru a produce un brad care creste repede, este rezistent la insecte si ingheturi, ale caror ace nu cad si care… se straluceste singur.
Inginerii geneticieni creaza in mod obisnuit creaturi care stralucesc in intuneric, intrucat este o modalitate excelenta pentru a verifica daca ai reusit sa transferi genele dintr-un loc in altul. Genele meduzelor si licuricilor au fost folosite pentru a crea soareci si maimute fosforescente. In SUA este posibil sa cumperi GloFish, adica pesti fosforescenti.
O echipa de la Universitatea Cambridge lucreaza la o tehnica similara care sa fie aplicata brazilor, ca parte din competitia anuala internationala Genetically Engineered Machines.
Cercetatorii au identificat genele care pot fi mutate de o bacterie nedaunatoare in celulele plantei, fara a folosi pigmentii Luciferini, extrem de scumpi, care se regasesc in cele mai multe organisme bioluminiscente.
Daca aceste bacterii stralucitoare vor putea fi introduse in brazi, echipa calculeaza ca doar 0.02% din energia folosita pentru fotosinteza ar trebui redirectionata catre producerea „luminii”, pentru ca brazii sa fie stralucitori ca o lampa de pe strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.