RER Ecologic Service va invata elevii de ce este important sa colecteze selectiv

RER Ecologic Service va invata elevii de ce este important sa colecteze selectiv

RER Ecologic Service continua campania informativa despre colectarea selectiva a deseurilor inceputa anul trecut. Dupa ce au impartit oradenilor pliante informative despre acest sistem, reprezentantii operatorului de salubritate vor sa stea de vorba si cu elevii, a caror varsta ii face maleabili si deschisi la deprinderea unor bune obiceiuri.

Angajatii RER vor merge din scoala in scoala pentru a le explica de ce e importanta reciclarea, ce obligatii au in colectarea deseurilor si ce avantaje le va aduce aceasta. Ca apoi, ei insisi sa-si educe parintii ori fratii…

Partea a doua

In ultimele luni ale anului trecut, fiecare oradean a primit acasa, alaturi de factura operatorului de salubritate, si un pliant cu informatii despre colectarea selectiva a deseurilor. Printre altele, oradenii aflau ca hartia, cartonul, plasticul, PET-urile, sticla si metalul sunt deseuri reciclabile care trebuie fie adunate in sacii galbeni (de catre oradenii care stau la case), fie aruncate in recipientele cu capace galbene din jurul blocurilor.

Pe langa tiparirea unei noi editii de fluturasi informativi care sa fie distribuiti clientilor, operatorul de salubritate continua si campania de informare in scolile din oras. Incepand din aceasta saptamana, reprezentantii RER se vor afla printre elevi, ca sa le explice pe intelesul lor ce tipuri de deseuri pot fi reciclate, dar mai cu seama rostul acestei operatiuni ce repune in circuit materiale care, in caz contrar, s-ar descompune in sute de ani.

Voluntari pentru viitor

Prima unitate vizitata va fi Scoala cu clasele I-VIII Avram Iancu, unde directoarea Gheorghina Barladeanu a si semnat un parteneriat cu operatorul de salubritate, mai cu seama ca institutia a primit anul trecut titulatura de “eco-scoala”, datorita activitatilor ecologice desfasurate de elevi si profesori.

Dupa ce vor explica elevilor importanta colectarii selective, responsabilii RER le vor lansa o noua provocare: sa se inscrie in Clubul Voluntarilor RER, club ce urmeaza sa fie infiintat. Voluntarii vor avea rolul sa raspandeasca pledoariile pentru reciclare, astfel incat tot mai multi oradeni sa inteleaga beneficiile sistemului de colectare selectiva si, mai important, sa-l respecte.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente