Resitenii sunt victime ale falimentarei toxice UCM Turnate

Oras marca al industriei comuniste, Resita continua sa fie afectata de procesul tehnologic daunator mediului.Uzina Constructoare de Masini din orasul de pe Barzava este singura societate care a reusit sa obtina o perioada de tranzitie de conformare cu normele UE, de doi ani.sanatatea carasenilor

Marian Eperies, comisarul sef al garzii de mediu, spune ca industria s-a dezvoltat foarte mult in zona de Vest si odata cu ea s-au amplificat si factorii nocivi de mediu. UCMR, aflata in pragul falimentului, ar fi trebuit sa rezolve problema legata de mediu pana la sfarsitul anului 2009. Mai exact, firma UCM Turnate ar fi trebuit sa investeasca circa un milion de euro in instalatia de captare si epurare de emisii, la cuptorul de otel de 10 tone. Odata cu expirarea termenelor de conformare, si Garda de Mediu Resita s-a pus pe controale.

“Noi le-am prelungit termenul pana la data de 30 iunie, dar deocamdata, lucrarile nu sunt atacate in teren, ceea ce pune sub semnul intrebarii realizarea investitiei”, spune Gheorghe Pitulan, comisar in cadrul Garzii de Mediu. Potrivit legii, odata cu expirarea noului termen, activitatea de producere a otelului este suspendata intr-o prima faza pentru sase luni, iar ulterior societatea ramane fara autorizatie de mediu, ceea ce presupune inchiderea UCM Turnate. “Activitatea societatii se desfasoara in deplina conformitate cu normele si directivele legislatiei de mediu a UE”, declara Sergiu Taban.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente