Responsabilul dezastrului ecologic din comuna Focuri a fost amendat

  0
  418
  Responsabilul dezastrului ecologic din comuna Focuri a fost amendat
  Responsabilul dezastrului ecologic din comuna Focuri a fost amendat

  Ancheta de proportii in comuna ieseana Focuri • In timp ce proprietarul iazului care a provocat un adevarat dezastru ecologic a fost amendat de DSVSA, mai multi localnici sunt cercetati pentru furt de peste din iazul secat

  Proprietarul iazului care a declansat un adevarat dezastru ecologic in comuna Focuri din Iasi a fostsanctionat. Acesta a primit o amenda de 1.500 de lei de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru lipsa autorizatiei de functionare. In urma cu doar cateva zile, o adevarata bomba ecologica a fost depistata in comuna ieseana Focuri. Un iaz aflat in proprietatea unui localnic a devenit un focar de infectie in momentul in care acesta a fost secat. Cu aceasta ocazie, localnicii s-au inghesuit sa adune cat mai mult peste mort pentru consumul propriu dar si pentru a-l valorifica. O serie de autoritati care au competenta in acest caz s-au deplasat la fata locului si au demarat o ancheta pentru a stabili toate imprejurarile cauzei. Proprietarul iazului, Virgil Gurita, a fost sanctionat in cursul zilei de ieri pentru lipsa autorizatiei sanitar-veterinare. Reprezentantii Administratiei Bazinale Ape Prut-Barlad s-au deplasat si ei la fata locului pentru a cerceta cazul. „O echipa de agenti constatatori a fost la fata locului. In cuveta iazului existau puieti de peste mort, pe o suprafata de 0,5 hectare. De asemenea, s-a intalnit puiet de peste mort si in aval de acumulare, pe cursul de apa, pe o suprafata de aproximativ un kilometru. In urma celor constatate, Sistemul de Gospodarire a Apelor Iasi a trasat ca masuri obligatorii finalizarea actiunilor de colectare, depozitare si distrugere a pestelui mort, conform prevederilor legale. Proprietarului i s-a interzis ingroparea, abandonarea sau depozitarea deseurilor de peste mort in alte conditii”, a declarat Dan Buruiana, purtator de cuvant al Administratiei Bazinale Ape Prut-Barlad.

  Localnicii sunt cercetati pentru furt

  Nici satenii nu au scapat basma curata in urma anchetei realizate de politie. Cei care s-au grabit sa adune din pestele mort sunt cercetati pentru furt. „In cauza s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt. Au fost audiate mai multe persoane care au declarat politistilor ca au luat peste din albia raului in care se deverseaza apa din iaz. Cercetarile continua pentru a se stabili intreaga situatie de fapt”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.