UE impune noi restrictii de emisii de CO2 pentru producatorii de automobile

  Votul privind restric?ionarea emisiilor de CO2 la nivel de flot?, amânat pentru a treia oar?
  UE impune noi restrictii de emisii de CO2 pentru producatorii de automobile
  UE impune noi restrictii de emisii de CO2 pentru producatorii de automobile

  Uniunea Europeana a decis viitoarele tinte de emisii de CO2 pentru anul 2020. Comisia doreste ca toti producatorii de automobile sa aiba o medie a emisiilor de CO2 de 95 de grame pe kilometru la nivel de gama, potrivit automarket.ro.

  Uniunea Europeana a stabilit noile restrictii de emisii de CO2 pentru producatorii de automobile care activeaza pe aceasta piata. Acestea se vor schimba in 2020 si comisia de la Bruxelles doreste ca masinile noi vandute atunci sa aiba emisii medii de 95 grame CO2 pe kilometru la nivel de gama.

  Discutiile nu au fost derulate fara reprosuri, constructorii din Germania facand presiuni asupra Comisiei Europene pentru a permite un set de norme mai relaxat decat cel propus initial in cadrul Parlamentului European.

  Motivatia producatorilor germani de automobile a fost legata de modelele premium in portofoliile lor, care aduc venituri semnificative Uniunii Europene, atat prin costurile si taxele aferente acestora, cat si prin locurile de munca asigurate de acestea.

  Din pacate, aceste automobile au anumite limite in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2, de unde si solicitarea nemtilor in favoarea indulgentei. Noile reguli ale Comisiei Europene se vor aplica treptat, pentru fiecare constructor in parte, in functie de masurile luate in trecut in aceasta privinta. Exceptiile folosite in trecut au ramas valabile in continuare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *