Greseli de evitat atunci cand construiti o casa verde

Greseli de evitat atunci cand construiti o casa verde
Greseli de evitat atunci cand construiti o casa verde

Cand va apucati de constuirea unei case verzi, faceti aceasta alegere pentru a reduce impactul daunator asupra mediului. Proiectul trebuie atent gandit, cu fiecare aspect al designului casei, de la acoperis pana la fundatie si pana la absolut orice element din interiorul constructiei: partea electrica, calitatea aerului si accesibilitatea. Este foarte important sa nu perturbam ecosistemul existent. Cu toate cunostintele si resursele disponibile pentru noi astazi, nu exista scuza de a nu fi precauti cu mediul.

Nu construi mai mult decat ai nevoie
Cu siguranta nu iti doresti sa construiesti o casa mult prea mare, in schimb, iti planifici o casa potrivita nevoilor tale. O casa care este prea mare va avea mult spatiu irosit, spatiu nefolosit si costa mai mult sa o intreti. Cand faci planificarea casei tale, ia in considerare analiza atenta a stilului tau de viata.

Gandeste-te dinainte
Vei locui in aceasta casa in urmatorii 10, 20 sau 30 de ani? Gandeste-te dinainte care sunt nevoile tale in perspectiva. Odata cu imbatranirea, ar trebui sa luam in considerare o analiza atenta a nevoilor noastre viitoare si a stilului de viata si sa ne pregatim in consecinta.

A face cercetare dinainte
Cu toate informatiile atat de usor disponibile pentru noi, nu exista nicio scuza sa nu te educi cat mai bine posibil pentru a afla toate optiunile de constructie a unei case verzi. Nu exista niciun motiv ca astazi sa nu folosim produse responsabile fata de mediul in care traim. Exista o multitudine de optiuni disponibile la preturi accesibile. Cand iti construiesti casa, ar trebui sa folosesti produse care sa nu fie toxice, durabile si reciclabile. Absolut totul, de la acoperis la fundatie, de la iluminat la podea, de la izolare la vopsea, poate fi ecologic.

Izolarea neadecvata
Cele mai mari economii ale casei tale vor veni de la modul cum iti izolezi casa. In Statele Unite, codurile de izolare minime au crescut, tocmai pentru a preveni pierderea de caldura prin pereti, ferestre, acoperis si fundatie. Izolatia este responsabila pentru nepierderea caldurii dumneavoastra. O cladire bine izolata nu va salva numai energie si resurse, dar va reduce substantial si factura la energia electrica.

Acoperisuri prost planificate
Acoperisul protejeaza si poarta de grija peretilor casei tale, prin urmare, trebuie sa pui mult accent pe ce anume vrei sa pui pe acoperis. Este important sa intelegem de cat de multa greutate are nevoie acoperisul sa aiba si forma lui este vitala pentru eficienta casei.
Un acoperis plat va tinde sa detina si sa acumuleze apa, in timp ce un acoperis inclinat nu face face la fel. Un sistem adecvat de drenaj va asigura ca acoperisul sa protejeze cel mai bine casa, in cel mai eficient mod posibil. Izolatia acoperisului este parte integranta a eficientei incalzirii si racirii cladirii.

Folosirea de produse ecologice
Incepand de la materialul folosit pentru acoperis, materialele de constructii, de izolare a pardoselilor, contoare si dulapuri, absolut toate ar trebui sa fie ecologice. Fie folsiti lemn reciclat, produse naturale, cum ar fi pluta, bambus, beton, granit sau sticla reciclata, tot ceea ce folositi este de dorit sa fie ecologice. Arhitectul si constructorul ar trebui sa fie in masura sa va ghideze.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente