Retrocedare ilegala de peste 5000ha de padure in Judetul Buzau

0
581
Retrocedare ilegal? de peste 5000ha de p?dure în Judetul Buz?u
Retrocedare ilegala de peste 5000ha de padure in Judetul Buzau
Retrocedare ilegala de peste 5000ha de padure in Judetul Buzau

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Beganu Paul, prefect al judetului Buzau in perioada 2009-2012, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual, instigare la dare de mita.

Pe langa aceasta mai sunt cercetati: Ceteras Gheorghe, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, trei infractiuni de dare de mita; Toader Neculae, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile deluare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; Vasile Mihail Cosmin, avocat, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la dare de mita; Irimia Ion, angajat al Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.
Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila a procesului de reconstituire ilegala a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 5.

134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judetul Buzau) in favoarea SC FORESTIERA ARDELEANA SRL, obtinerea dreptului de proprietate realizandu-se in mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au detinut functii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire a dreptului de proprietate. In acest mod s-a urmarit punerea in posesie si valorificarea imediata a suprafetei de teren.

In aceasta modalitate, a fost cauzat un prejudiciu in suma de 89.787.721 RON (echivalentul a 21,7 milioane euro) in dauna statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.