Rezultatele evaluarii centralelor nucleare din Japonia: Centrala Hamaoka va fi inchisa

  0
  448
  Centrala nucleara Hamaoka va fi inchisa / FOTO: online.wsj.com
  Centrala nucleara Hamaoka va fi inchisa / FOTO: online.wsj.com

  Centrala situata la 200 de km vest de Tokio este cunoscuta drept „cea mai periculoasa” pentru ca este amplasata intr-o zona unde un cutremur puternic este asteptat sa aiba loc de trei decenii.

  Societatea care opereaza centrala nucleara Hamaoka, situata in apropiere de o falie seismica din centrul Japoniei, a decis luni sa ii suspende activitatea, la cererea premierului.

  Centrala situata la 200 de km vest de Tokio este cunoscuta drept ‘cea mai periculoasa’ pentru ca este amplasata intr-o zona unde un cutremur puternic este asteptat sa aiba loc de trei decenii.

  Conducerea Chubu Electric Power Co a luat decizia dupa ce a discutat posibilul impact al suspendarii operatiunilor centralei, precum si metode de a asigura furnizarea constanta de energie in continuare.

  Vineri, premierul japonez Naoto Kan a cerut inchiderea centralei, in urma temerilor populatiei privind un posibil nou accident nuclear, dupa cel de la Fukushima I.

  Guvernul nipon a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a evaluat vulnerabilitatea celor 54 de reactoare din intreaga tara in caz de cutremur si tsunami, dupa dezastrul produs la 11 martie.

  Luni s-a inregistrat o scurgere de substante radioactive si la centrala Tsuruga, din centrul Japoniei, ce nu a fost afectata de seismul din 11 martie si de tsunamiul care i-a urmat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.