Scurgere de substante radioactive la centrala Tsuruga, din Japonia

  0
  354
  Scurgere de substante radioactive la centrala Tsuruga, din Japonia
  Scurgere de substante radioactive la centrala Tsuruga, din Japonia

  Japan Atomic Power Co a anuntat, luni, ca s-a inregistrat o scurgere foarte mica de radiatii de la centrala nucleara Tsuruga.

  Compania care opereaza centrala nucleara a dat asigurari ca nu a existat niciun impact asupra mediului, potrivit Reuters.

  Centrala Tsuruga se afla pe coasta de vest a Japoniei, iar incidentul are loc la cateva zile dupa ce au fost detectate niveluri crescute de substante radioactive in apa de racire.

  Reactorul 2 al centralei a fost inchis, sambata, pentru verificari, mai precizeaza sursa citata. Japan Atomic Power Co a anuntat ca a oprit scurgerea si ca investigheaza cauzele care au dus la producerea acesteia.

  Intre timp, operatorul centralei nucleare de la Hamaoka, din centrul Japoniei, a anuntat, luni, ca a acceptat cererea guvernului nipon de a inchide aceasta centrala, noteaza Associated Press.

  Autoritatile nipone au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au evaluat vulnerabilitatea celor 54 de reactoare din intreaga tara in caz de cutremur si tsunami, dupa dezastrul din 11 martie.

  Centrala de la Hamaoka este cunoscuta drept cea mai periculoasa, pentru ca este amplasata intr-o zona unde un cutremur puternic este asteptat sa aiba loc de trei decenii.

  In urma cutremurului devastator din 11 martie, centrala Fukushima a fost grav avariata, iar radiatiile nucleare au fost devastatoare, punand in pericol vietile a milioane de oameni din regiune.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.