Risipa uriasa de apa la Palatul Parlamentului

Anual, forul legislativ plateste 1,7 milioane de lei pentru apa consumata.Instalatia de climatizare arunca zilnic la canal 1.000 de metri cubi de apa. Consumul de apa in fosta Casa a Poporului a crescut de noua ori in ultimii patru ani.
palatul parlamentului
Consumul de apa in cladirea Palatului Parlamentului a fost de 575 de mii de metri cubi la nivelul anului trecut. Costurile au fost de 1,7 milioane de lei, ceea ce echivaleaza cu cele pentru un oras mai mic.

„Consumul de apa din 2004 a crescut de noua ori pana in 2008”, a declarat Alexandru Tanase, director al departamentului tehnic din Camera Deputatilor, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, cea mai mare problema o reprezinta infrastructura foarte veche. „Jumatate din reteaua de conducte a imobilului este defecta. Conductele sunt foarte vechi si sunt incarcate de calcar”, a explicat Tanase.

Din cei 150 de kilometri de conducte ce strabat Palatul Parlamentului, numai la 10,5 kilometri au fost facute remedieri.

El a adaugat ca cea mai mare consumatoare de apa este centrala de ventilatie si frig. „Modul in care centrala foloseste apa este cel putin hilar. Absoarbe apa, o foloseste pentru tratarea aerului si o varsa la canal, nu o recircula”.

Aproximativ 1.000 de metri cubi de apa sunt consumati zilnic pentru instalatia de climatizare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *