Energie eoliana suficienta pentru tot Globul

Gospodariile de pe intreaga planeta ar putea fi alimentate cu energie eoliana, daca pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar fi amplasat un sistem de turbine eoliene, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard.
energie eoliana
Potrivit rezultatelor calculelor din raport, o retea de turbine eoliene cu o capacitate individuala de 2,5 megawati ar acoperi nevoile energetice ale intregii lumi.

Expertii spun ca un asemenea proiect va putea fi aprobat doar daca instalatiile vor fie amplasate astfel incat sa nu dauneze mediului inconjurator, respectiv in zone unde nu exista ghetari, paduri sau comunitati de oameni.

Turbinele eoliene pot -functiona la doar 20% din capacitate pentru a produce o cantitate de energie de 40 de ori mai mare decat consumul global de electricitate. Energia in exces va duce la scaderea pretului si va deschide noi perspective asupra tehnologiilor ecologice, precum masinile electrice.

Sistemele pentru gene-rarea energiei, instalate anul trecut in SUA, -s-au bazat pe puterea vantului in proportie de 42%.
Studiul a fost realizat pe baza unor simulari ale campurilor de vant, folosind datele furnizate de sistemul Goddard Earth Observing System Data Assimilation System (GEOS-5 DAS).

Sectionand globul in zone de aproximativ 3.300 de kilometri patrati fiecare, cercetatorii au calculat viteza vantului in zone nonurbane, nonforestiere si fara gheturi. Astfel, ei au aflat cantitatea potentiala de energie produsa de o retea de turbine de cate 2,5 megawati.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente