RNP semnaleaza retrocedarea ilegala a 162.000 de hectare de padure in judetul Suceava

0
327
RNP semnaleaza retrocedarea ilegala a 162.000 de hectare de padure in judetul Suceava
RNP semnaleaza retrocedarea ilegala a 162.000 de hectare de padure in judetul Suceava

Regia Nationala a Padurilor a inaintat Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor un memoriu in care semnaleaza retrocedarea ilegala a 562.000 de hectare de padure, din care 162.000 de hectare in judetul Suceava.

Afirmatia a fost facuta azi de presedintele acestei comisii, deputatul PSD de Suceava Ioan Stan, intr-o conferinta de presa. El a spus ca vina apartine atat comisiilor locale, cat si comisiilor judetene de fond funciar care si-au depasit prerogativele acordate de lege. Comisia de cercetare a abuzurilor, a precizat Stan, a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor infiintarea unei subcomisiide ancheta in acest caz, insa, desi avizul initial a fost unul pozitiv, plenul a respins aceasta solicitare.

„Majoritatea deputatilor PD-L si toti deputatii UDMR s-au pronuntat impotriva infiintarii acestei subcomisii. Pe buna dreptate spun ca dumnealor ori protejeaza faptuitorii, ori sunt ei faptuitori. Ca atare, datorita regulamentului de functionare a comisiei, noi nu ne-am oprit aici si am constituit o subcomisie care va indeplini exact atributiile pe care le avea si subcomisia parlamentara”, a spus deputatul PSD de Suceava.
Ioan Stan a adaugat ca membrii Comisiei de cercetare a abuzurilor sunt alarmati de faptul ca mai toate padurile retrocedate ilegal ajung sa fie taiate in final functie de interesele proprietarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.