Romania, campioana la poluarea cu PM10

  0
  334
  Problema poluarii, discutata la APM Iasi
  Constructorii auto europeni resping propunerile in materie de reducere a emisiilor de CO2 ale Comisiei Europene
  Romania, campioana la poluarea cu PM10

  Avertisment suplimentar – Comisia Europeana si Agentia Europeana de Mediu, in cooperare cu Institutul pentru Mediu si Durabilitate au publicat, ieri, un nou set de harti ce permit cetatenilor sa identifice principalele surse de poluare a aerului, provocate din diverse surse, precum transportul, agricultura sau aviatia. Pe harta europeana, tara noastra este una dintre cele mai poluate tari din UE, concentrand zone de poluare cu pulberi in suspensie (PM10) si din industrie (NOX). Romania a primit, luna trecuta, un avertisment motivat suplimentar privind depasirea valorilor limita pentru poluarea cu PM10.

  „HARTILE DE POLUARE REPREZINTA UN ANGAJAMENT REAL PENTRU A INFORMA CETATENII SI A CRESTE NIVELUL DE CONSTIENTIZARE A POPULATIEI IN CEEA CE PRIVESTE POLUAREA, MAI ALES IN CAZUL IN CARE TRAIESC IN VECINATATEA UNEI SURSE DE POLUARE”, ARGUMENTEAZA COMISARUL PENTRU MEDIU, JANEZ POTOCNIK.

  Registrul European al Poluantilor (E-PRTR), lansat in 2009, pentru a imbunati accesul la informatiile despre mediu, contine date raportate de catre companiile industriale individuale ca surse punctuale si, incepand din 27 mai, informatii cu privire la emisiile provenite din transportul rutier, maritim, aerian, de incalzire a cladirilor, agricultura si mici intreprinderi, ca surse difuze.

  – Prevenirea unor probleme grave – Autoritatile nationale de mediu pot lua masuri pe baza datelor oferite de harti. „Poluarea aerului este o amenintare grava de sanatate, in special pentru grupurile predispuse la riscuri, cum ar fi copiii si persoanele cu boli respiratorii. Prin informarea cetatenilor cu privire la poluarea aerului din transport, gospodarii si alte surse din zonele in care locuiesc, hartile ofera oamenilor posibilitatea sa ia masuri si sa indemne autoritatile sa faca imbunatatiri”, a declarat profesorul Jacqueline McGlade, directorul executiv al Agentiei Europene de M

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.