Romania, felicitata prin intermediul ROSA pentru performantele din domeniul educatiei spatiale.

  0
  391

  rosaIn coordonarea Agentiei Spatiale Romane (ROSA), intre 4-12 Aprilie 2009 a avut loc o serie de manifestari prilejuite de sarbatorirea Noptii lui Yuri – sarbatoarea mondiala a spatiului cosmic. Aceasta ocazie rememoreaza primul zbor al unui om in cosmos, Yuri Gagarin, precum si prima lansare cu echipaj uman a unei navete spatiale americane. Ambele evenimente au avut loc pe 12 Aprilie, la o distanta de 20 de ani unul de celalalt – 1961, respectiv 1981. Cu 30 de evenimente inscrise in agenda Noptii lui Yuri, Romania s-a plasat pe locul 2 in lume, mai multe evenimente desfasurandu-se doar in Statele Unite.”Suntem extrem de fericiti sa vedem ca Romania e o parte atat de insemnata a Noptii lui Yuri in acest an” – a declarat Loretta Hidalgo Whitesides, coordonatoarea mondiala a actiunii. „Multumita entuziasmului atator profesori din tara dumneavoastra, mii de elevi au facut cunostinta cu miracolul stiintei si explorarii spatiului cosmic. Invitam si alte tari sa ia exemplul Romaniei si sa inspire viitorii lor lideri in a studia mai mult in domeniul stiintei, ingineriei si matematicii prin aceste programe de popularizare” – a concluzionat doamna Whitesides in scrisoarea ei adresata Agentiei Spatiale Romane.

  Alaturi de „Noaptea lui Yuri”, Agentia Spatiala Romana – coordonator national al activitatilor spatiale – este angrenata in mai multe activitati de popularizare si educatie spatiala, printre acestea numarandu-se evenimente din cadrul Anului International al Astronomiei cum ar fi „Proiectul Starpeace”, precum si Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic. Agentia Spatiala Romana invita pe aceasta cale mass media nationala si locala sa ofere un spatiu cat mai amplu evenimentelor dedicate popularizarii spatiului cosmic in randul publicului.

  Raportul-blog al evenimentului poate fi accesat la adresa http://noaptealuiyuri.blogspot.com, iar site-ul global este disponibil
  la adresa http://www.yurisnight.net.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.