Ministrul Mediului trebuie sa prezinte urgent actualizarea Strategiei nationale pentru managementul deseurilor

0
466

ministrul mediuluiSulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru echilibru ecologic i-a atras atentia ministrului Mediului ca este necesara revizuirea si prezentarea spre dezbatere publica a Strategiei nationale pentru gestionarea deseurilor si a Planului national de implementare.

„Strategia pentru managementul deseurilor a fost elaborata in 2004 si este evident ca nu mai raspunde nevoilor si problemelor cu care ne confruntam in acest moment. Vom plati sute de mii de euro zilnic din cauza gropilor de deseuri, tintele de reciclare si valorificare a deseurilor sunt neindeplinite permanent, iar piata reciclatorilor de deseuri este blocata. Ministerul Mediului este obligat sa actualizeze si sa prezinte public spre dezbatere, de urgenta, o strategie pentru managementul deseurilor.

Noul plan ar trebui sa aiba in vedere obiectivele prioritare de investitii, principiile de sustinere pentru administratile locale si solutii pentru intarirea capacitatii administrative privind atragerea de fonduri, un plan de actiune concret bazat pe managementul pe proiect si un calendar clar pe urmatorii doi ani. Nu in ultimul rand, este necesar un program riguros de constientizare a populatiei. Modificarile ar trebui facute cat mai repede, ca peste vara, noua strategie sa fie supusa dezbaterii publice si sa avem astfel un plan pentru gestionarea infringmentului” a subliniat Sulfina Barbu.

Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic sprijina Ministerul Mediului pentru indeplinirea acestui obiectiv important pentru Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.