Romania, la cea mai mare expozitie mondiala – Expo Shanghai 2010

  0
  391

  In luna mai, se va desfasura cea mai mare expozitie mondiala din istorie: Expo Shanghai 2010. Aceasta este dedicata calitatii vietii in mediul urban, iar Romania va participa la expozitie in cel mai mare efort de promovare externa, de dupa 1990.Megapolisul Verde al Romaniei

  Pregatirile pentru Expo Shanghai 2010 au generat constructia a 300 de hoteluri si sase lunii de cale ferata urbane, pentru a face fata celor 388.000 de persoane asteptate zilnic, organizatorii estimand ca evenimentul va atrage cel mai mare numar de vizitatori din istoria expozitiilor mondiale.

  Cu un buget de 3,5 miliarde de dolari, evenimentul va oferi timp de sase luni viziuni futuriste despre arhitectura cladirilor sustenabile.

  Romania, promovare in forma de mar verde

  Conceptul arhitectural de „Megapolis verde” e in concordanta cu temele ecologiste ale expozitiei si reprezinta o reafirmare a interesului Romaniei pentru politicile de mediu si dezvoltarii sustenabile, relateaza money.ro.

  Romania a alocat aproximativ cinci milioane de euro pentru participarea la Expo Shanghai 2010, unde i-a fost atribuit un spatiu de 2.000 metri patrati. „Megapolisul Verde” este structurat pe cinci nivele cu spatii indoor (evenimente multimedia, expozitii, seminarii, conferinte) si outdoor.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.