„Romania prinde radacini” si la Dobrovat

  0
  329
  Direcţia Silvică Hunedoara va împăduri peste 200 de hectare
  Direcţia Silvică Hunedoara va împăduri peste 200 de hectare
  "Romania prinde radacini" si la Dobrovat

  1.000 de voluntari au plantat 25 de mii de puieti de salcam si gladita pe o suprafata de aproximativ 4 hectare, in comuna Dobrovat.

  Zona in care s-a desfasurat impadurirea se afla in risc de alunecare, iar arborii plantati vor actiona ca o liziera de protectie a terenului.

  Initiativa apartine Partidului National Liberal si face parte din campania nationala „Romania prinde radacini”.

  Sambata dimineata, aproape 1.000 de voluntari mobilizati de PNL au participat la actiunea „Romania prinde radacini”.

  Campania s-a desfasurat in comuna Dobrovat, pe o suprafata de aproximativ 4 hectare.

  „Astazi vom incerca sa plantam pe 4 hectare de teren 25.000 de puieti, in special salcami. Am facut un calcul – daca fiecare parlamentar din Parlamentul Romaniei ar organiza o astfel de actiune, am avea peste 2.000 de hectare de teren plantate cu copaci. 2.000 de hectare care peste ani ar insemna 2.000 de hectare de padure. Eu mi-as dori sa traiesc sa vad salcamii astia mari si sa simt mirosul florilor de salcami impreuna cu dumneavoastra, peste cativa ani”, Relu Fenechiu, presedinte PNL Iasi.

  La actiune au mai participat deputatul Cristian Adomnitei, vicepresedintele Consiliului Judetean Victor Chirila si consilierul judetean Mugur Cozmanciuc.

  „Este un lucru foarte important, mai ales ca, cu ceva vreme in urma, noi am plantat si in Iasi, in municipiu, pe bulevardul C.A. Rosetti. Nu toti puietii pe care i-am plantat noi atuncei in campania „Romania prinde radacini”, s-au prins, o parte da, o parte nu. Din pacate, in comuna Dobrovat, fenomenul de alunecari este unul major si atunci este cu atat mai binevenita aceasta campanie de impadurire”, Cristian Adomnitei, deputat PNL.

  Autoritatile din Dobrovat sustin ca mai multe terenuri din apropiere au nevoie de impaduriri.

  „Nu doar aceasta zona, in general toate tarlalele ar avea nevoie de o perdea de protectie. In momentul cand se vor face lucrari de acest gen, ce ar trebui extinse de fapt pe intreaga comunitate, se va cunoaste urmarea, in ceea ce priveste imbunatatirea recoltelor. Dat fiind ca genul acesta de padure are o crestere rapida – se planeaza salcami – probabil ca in 2-3 ani de zile urmarile se vor cunoaste”, Catalin Martinus, primarul comunei Dobrovat.

  La actiune au dat o mana de ajutor si localnicii, dar si voluntari veniti din alte comune si din municipiul Iasi.

  „Plantam copaci pentru ca sa fie un aer mai curat si sa nu fie Romania poluata. Si rugam pe toti care vor sa-i distruga sa-i lese in pace, sa le deie viata, cum le dam noi acuma.”

  „Imi doresc sa plantez niste copaci care sa ne ofere oxigen. Si pentru ca am observat ca foarte multe paduri sunt defrisate in ultimul timp.”

  „Se defriseaza prea mult si din urma nu ramane nimica. Raman numai cioatele. Si din urma, noi sa mergem sa plantam.”, au spus iesenii.

  „Suntem de la Letcani. Suntem o echipa de oameni de la Letcani care spera pe viitor si noi in comuna noastra sa facem aceeasi actiune, impreuna cu programul „Romania prinde radacini”, Stelian Turcu,primar Letcani.

  Paula Moroi, Andrei Lisacoschi

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.