Romania prinde radacini

Aproximativ 4.000 de persoane – voluntari, artisti, militari, politicieni, dar si oameni simpli – au plantat ieri salcami la Dabuleni, in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”, organizata de Realitatea TV, sustinuta de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde si in parteneriat cu RNP Romsilva si Consiliul Judetean Dolj. Pe o suprafata de aproximativ noua hectare au fost plantati peste 35.000 de puieti de salcam.
impaduriri
In prima parte a zilei, printre cei care au venit la Dabuleni sa planteze arbori s-au numarat elevi si studenti din Dolj, dar si din judetele invecinate, jandarmi, militari, cadre ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj.

La campania „Romania prinde radacini” a participat si ministrul apararii nationale, Mihai Stanisoara. El a fost insotit de 60 de ofiteri si subofiteri ai Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” Craiova, dar si de 40 de militari ai Diviziei I Dacica Bucuresti.

La Dabuleni au venit si 12 dintre cei 15 parlamentari PSD ai judetului Dolj. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, si ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, au plantat si ei salcami. „Suntem azi aici, in sudul Romaniei, la Dabuleni, pentru a lansa cel mai ambitios program de impadurire din ultimii 20 de ani. Vreau sa il felicit pe domnul ministru Nemirschi pentru ca a decis alocarea a 25 de milioane de euro pentru bugetul pe 2009 – fonduri nerambursabile destinate autoritatilor publice locale, ocoalelor silvice, ocoalelor silvice private, proprietarilor, administratorilor si cetatenilor obisnuiti, care vor putea, pe banii statului roman, sa participe la cea mai ambitioasa campanie de impadurire. Vom impaduri de aici, din sud, pana la Focsani”, a declarat Mircea Geoana.

La plantat de salcami la Dabuleni a venit si europarlamentarul Marian Jean Marinescu. „Eu am plantat pana acum trei puieti si, daca imi mai ramane teren, o sa mai plantez pana deseara. Nu sunt la prima actiune de acest fel si, oricand voi fi chemat, voi acorda tot sprijinul meu”, a declarat Marinescu.

Campania de impadurire a judetului Dolj va tine pana pe 30 martie 2009.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente