Romania, printre liderii de pe piata energiei “verzi”

Tot mai multe persoane vor lucra in domeniul energiei regenerabile pana in 2020, mai ales in statele care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si in 2007. Indeplinirea obiectivului care prevede ca 20% din energia blocului comunitar sa provina din surse regenerabile pana in 2020 va crea peste 400.000 de noi locuri de munca.
energii verzi
Un studiu facut de Comisia Europeana arata ca respectarea tintei Uniunii Europene privind energia obtinuta din surse regenerabile – eoliana, solara, hidro, biomasa – va duce la crearea a 410.000 de noi locuri de munca, ridicand numarul total al slujbelor in acest sector la 2,8 milioane.

Totodata, cresterea ponderii energiei “verzi” pana la 20% din productia totala va genera un plus de 0,24% in Produsul Intern Brut la nivel comunitar.

Fara a oferi cifre exacte pentru fiecare stat european in parte, studiul arata ca tarile in care energia “verde” ar putea aduce cele mai multe locuri de munca sunt cele care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si in 2007.

In acelasi timp, un raport realizat recent de KPMG privind fuziunile si achizitiile din domeniul energiei “verzi” demonstreaza ca investitiile in acest domeniu sunt direct conditionate de politicile guvernelor si, implicit, de sustinerea financiara pe care o ofera.

Astfel, 63% din membrii executivi care activeaza la nivel global in sectorul energiilor regenerabile declara ca asteapta o crestere a subventiilor din partea guvernelor.

Din acest motiv, peste 40% din cei intervievati spun ca Statele Unite ale Americii reprezinta tara catre care sunt interesati sa-si orienteze investitiile, datorita subventiilor generoase promise de Barack Obama.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente