Romania risca procedura de infringement pe gropile de gunoi

  0
  280

  Romania risca declansarea unei noi proceduri de infringement din partea Comisiei Europene pentru deseuri.
  groapa de gunoi
  Autoritatile romane nu pot obtine o amanare pentru inchiderea gropilor de gunoi neconforme, fixate impreuna cu Comisia Europeana (CE) pentru 16 iulie, a declarat ieri seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu (foto). Totusi, procedura de infringement ar putea fi declansata abia din aprilie 2010, din cauza procedurilor birocratice, care dureaza pana la 9 luni.

  Comisarul general a atentionat ieri primarii ca inainte de primele notificari de la Bruxelles, vor fi controale ale autoritatilor centrale. Astfel, Garda de Mediu planuieste inventarierea depozitelor neconforme dupa 16 iulie si aplicarea de sanctiuni care variaza de la avertisment la amenzi de 100.000 lei. Daca edilii nu-si vor indeplini obligatiile, Romania risca sa plateasca circa 200.000 de euro pe zi.
  Ministrul mediului spune ca „factura” va fi trimisa primariilor codase. „Unii primari vin cu scuza ca au fost alesi abia in 2008, iar cei de dinaintea lor nu au facut nimic. O asemenea scuza nu se poate accepta pentru ca, atunci cand au fost alesi, au primit si activul, si pasivul primariei si trebuie sa se descurce fiindca ei au vrut acea functie”, a mai spus Ionescu.

  Sursa: Gardianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.