Plaja privata pentru pasari

0
500

MaleoMaleo- o pasare pe cale de diparitie din Indonezia- are acum o plaja privata.
Pentru conservarea acestei specii, PALS (Pelestari Alam Liar dan Satwa ) un ONG din Indonezia ce lupta pentru conservarea faunei a achizitionat 14 hectare de plaja in nordul insulei Sulawesi.

Plaja a fost achizitionata pentru suma de 12 500 de dolari, bani ce au provenit din donatiile oferite de Fundatia Lis Hudson Memorial si compania singaporiana Quvat Management.

Acesta bucatica de plaja este acum un habitat protejat de lege pentru maleo, o pasare unica ce traieste pe plaje insorite si in zonele cu sol vulcanic incalzit. Pentru a-si incuba ouale, maleo le ingroapa in sol sau nisip.

Noviar Andayani, directorul ONG-ul indonezian ce a cumparat plaja, a declarat pentru ScienceDaily ca protejarea plajei este primul pas in conservarea speciei maleo deoarece exista mai putin de 100 de cuiburi in total, asa ca fiecare cuib conteaza.

Maleo este o pasare de marimea unei gaini cu spatele negru, fata galbena, abdomen roz, cioc rosu-portocaliu si o „casca” deasupra capului. Ouale lor sunt de aproximativ cinci ori mai mari decat cele ale unei gaini, fiind ingropate in sol, apoi abandonate. Puisorii ies singuri din sol reusind sa se apere si sa zboare singuri.

La ceremonia de deschidere a plajei, au fost eliberati patru pui de maleo. Pe langa maleo, pe plaja sunt protejate si broastele testoase care au produs peste 500 de oua in acest sezon.

Societatea de Conservare a Faunei, Indonezia, a protejat cuiburile de maleo inca din 2004, in special prin prevenirea culesului oualelor de catre braconieri. In acest an, ONG-ul va celebra al 5000-lea pui nascut in urma protejarii speciei.

Sursa: ScienceDaily

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.