Cea mai usoara sticla din lume

0
489
Cum putem colecta si recicla sticla?

BASF a folosit cu succes un dispozitiv conventional de fabricare prin procedeul de suflare a celei mai usoare sticle de jumatate de litru din lume.
sticla
Aceasta este fabricata din polistiren si cantareste numai 7,5 grame. Avantajul consta in faptul ca o greutate mai mica inseamna, pana la urma, costuri mai reduse si un consum mai mic de resurse. Intrucat polistirenul are o densitate mai mica decat PET-ul, poate fi folosit pentru producerea sticlelor care au aceeasi grosime a peretelui, insa cantaresc mai putin.

Datorita proprietatilor speciale ale acestui material, BASF recomanda noul tip de polistiren (PS BX 3580), in special pentru ambalajele produselor lactate. In continuare, dezvoltarea proiectului va tine cont si de reactiile consumatorilor din toata lumea.

Informatii despre Krones (producatorul dispozitivului) pot fi gasite pe adresa www.krones.com. BASF este lider mondial in domeniul industriei chimice, portofoliul sau cuprinzand o gama variata de produse: de la produse chimice, mase plastice si tehnopolimeri, produse pentru agricultura si produse chimice de sinteza fina, pana la petrol si gaze naturale.

Sursa: Descopera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.