„Romania salbatica”, 50 de fotografii spectaculoase si tot atatea motive sa fim mandri de tara noastra

"Romania salbatica", 50 de fotografii spectaculoase si tot atatea motive sa fim mandri de tara noastra

WWF Romania si Garanti Bank lanseaza astazi, in parcul Herastrau din Bucuresti, „Romania salbatica”, o expozitie de fotografie in aer liber dedicata celor mai salbatice si spectaculoase locuri din cele 13 parcuri nationale ale Romaniei si din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Initiat de catre fotograful Dan Dinu, proiectul reuneste 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentand locuri mai putin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a strabatut in ultimul an. Din Buila-Vanturarita in muntii Rodnei, din Retezat in Ceahlau sau din Defileul Jiului in Delta Dunarii, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor si a o dezvalui apoi publicului.

Expozitia din Bucuresti, deschisa pana la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu care va continua in cele mai mari orase din tara, pana la sfarsitul acestui an si in prima jumatate a anului viitor.

Odata cu expozitia, a fost lansat si site-ul www.romaniasalbatica.ro, unde pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expeditiei precum si detalii despre traseul expozitiei in tara. De asemenea, pe pagina de facebook a Garanti Bank, www.facebook.com/GarantiBankRomania, iubitorii de fotografie pot admira toate imaginile prin intermediul unei aplicatii, le pot vota pe cele favorite si pot castiga un week-end la Poiana Brasov, precum si participarea la un workshop de fotografie sustinut de Dan Dinu.

” Avand in vedere ca pasiunea mea pentru fotografie s-a nascut in special din cea pentru natura, a fost pasul firesc sa ma implic in acest proiect si sa fac aceste expeditii incredibile. Este o provocare, dar in acelasi timp si o responsabilitate uriasa, deoarece potentialul proiectului este unul fabulos, iar zonele salbatice ale Romaniei au nevoie de aceasta promovare, sa fie cunoscute si protejate. Ma bucur ca am beneficiat de sprijinul WWF si Garanti Bank, care au inteles importanta acestui demers”, a declarat Dan Dinu.

„Problemele si agitatia zilnica ne acapareaza atat de mult, incat deseori uitam sa ne bucuram de ceea exista in jurul nostru. Prin aceasta expozitie ne propunem sa le oferim tuturor vizitatorilor  50 de motive de a zambi, de a admira si de a fi mandri de Romania. Expozitia Romania Salbatica ne aduce aminte ca avem tara cea mai bogata in biodiversitate din Uniunea Europeana si ne indeamna sa protejam valorile naturale. Parcurile nationale au un viitor sigur, atata vreme cat exista oameni care nu uita de importanta lor, care le protejeaza si se bucura de ele. Pentru WWF, expozitia aduce cel putin 50 de motive in plus pentru care ne implicam in protectia mediului in Romania.”, a precizat si Magor Csibi, Director de Program WWF Romania.

„Garanti Bank sustine activ programele de protejare a mediului inconjurator, iar cu WWF am demarat un parteneriat inca de acum 18 ani, in Turcia. Parteneriatul cu WWF Romania a debutat anul trecut cu un proiect care ne este foarte drag – primul card de afinitate eco din Romania, WWF Bonus Card. Acum suntem bucurosi sa fim implicati in proiectul „Romania salbatica”, care este un pas important in demersul nostru de a promova frumusetile ascunse ale Romaniei si modalitatile de protejare a acestora”, a adaugat, la randul sau, Murat Atay, Director General Garanti Bank.

Expozitia face parte din proiectul mai amplu Romania Salbatica, o expeditie initiata de fotograful Dan Dinu in anul 2010, ale carei destinatii sunt toate cele 28 de parcuri nationale, naturale si geoparcuri din Romania.

Anul viitor, cea de-a doua etapa a expeditiei va completa colectia cu imagini din cele 12 parcuri naturale si cele doua geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colectie publica de fotografii de calitate din ariile protejate din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *