Romania va semna un protocol privind organismele modificate genetic

Romania va semna un protocol privind organismele modificate genetic

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, va semna miercuri, 11 mai, la New York, un protocol prin care tara noastra se va angaja sa lupte impotriva efectelor adverse ale organismelor modificate genetic (OMG).

Obiectivul declarat al documentului este de a da nastere unor reguli si proceduri internationale in domeniul raspunderii si repararii prejudiciului produs de OMG prin miscarea dincolo de fontiere a acestor organisme, fie ea intentionata ori neintentionata.

Respectivele proceduri vizeaza conservarea diversitatii biologice, luand in considerare si riscurile asupra sanatatii umane.

Actul ce va fi semnat este Proctolul aditional Nagoya – Kuala Lumpur privind raspunderea si repararea. El a fost adoptat la 15 octombrie 2010 si vine sa completeze Protocolul de la Cartagena privind biosecuritatea, semnat in 1992.

Obiectivul Protocolului de la Cartagena este de a asigura ca miscarea transfrontiera, manipularea si utilizarea OMG vii obtinute prin tehnicile biotehnologiei moderne si care pot avea efecte adverse asupra conservarii si utilizarii durabile a diversitatii biologice, luand in considerare si riscurile pentru sanatatea umana, are loc in conditii de siguranta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente