Romania,”Tara anului” la cel mai mare targ destinat agriculturii ecologice

Romania,”Tara anului” la cel mai mare targ destinat agriculturii ecologice

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a semnat impreuna cu reprezentantul Nuremberg Messe, domnul Claus Rattich, Conventia prin care Romania va fi desemnata “Tara Anului” la Targul BIOFACH – Nuremberg, cel mai mare targ destinat agriculturii ecologice, care se va desfasura in februarie 2013.

Pe langa semnatarii Conventiei, la ceremonie au mai participat Marian Cioceanu, presedintele Bio Romania, Bela Nikolaus Buzasi, atasat al Ambasadei Republicii Federale Germane in Romania, Dumitru Parvulescu, Secretar General Adunct in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si mediului de Afaceri, Corneliu Mateescu, presedintele Asociatiei Interprofesionale Bio-Romania.

In cadrul conferintei de presa care a urmat ceremoniei de semnare a Conventiei, ministrul Agriculturii a declarat: “Romania va fi asadar Tara Anului la cel mai important targ de produse ecologice, BIOFACH-Nuremberg, iar acest lucru vine si ca o recunoastere a faptului ca agricultura ecologica s-a dezvoltat in Romania, in ultimii ani, intr-un mod exploziv. Cred ca la acest moment — avand in vedere si constrangerile bugetare, si ceea ce se intampla pe piata mondiala, Romania ar trebui sa se orienteze cu sprijinul pe care-l are la dispozitie catre acele produse care au cautare pe piata. Ar trebui sa ne uitam in primul rand la ce se cere pe piata, iar produsele bio au o piata de desfacere extraordinara”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente