Romanii au renuntat la 77 tone deseuri de echipamente electrice la Marea Debarasare din ianuarie

0
317

Romanii au renuntat in ianuarie la 77,66 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul primei campanii Marea Debarasare din acest an, potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului si Padurilor.deseuri colectate

Cele mai multe deseuri de acest fel au fost colectate din regiunea 2 Galati (25,2 tone), regiunea 6 Cluj-Napoca (17 tone) si regiunea 3 Pitesti (9,6 tone).

Cele mai mari cantitati de DEEE au fost colectate in judetele Constanta (24,1 tone), Bihor (8,7 tone), Arges (7,7 tone), iar cele mai mari cantitati au fost colectate in orasele Constanta (12,36 tone), Oradea (8,7 tone) si Baia Mare (4,5 tone).

In Bucuresti, pe primul loc s-a situat sectorul 1, unde au fost colectate 2.327 kg deseuri de echipamente electrice si electronice, urmat de sectorul 4 (400 kg) si de sectorul 3 (270 kg).

Anul trecut, prin campania Marea Debarasare, romanii au renuntat la 1.440 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul a zece etape de Marea Debarasare, in conditiile in care, in 2009, campania a inceput in luna martie.

Romania trebuie sa colecteze anual 4 kg de DEEE pe locuitor, obligatie pe care o au si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.