Romanii au renuntat la peste 557 tone deseuri electronice in ultima editie Marea Debarasare din 2008

Romanii au renuntat la peste 557,4 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice in ultima editie din acest an a campaniei de colectare “Marea Debarasare”, potrivit datelor transmise vineri catre NewsIn, de Recolamp, unul dintre finantatorii campaniei.
deseuri colectate la marea debarasare
Cea mai numeroasa cantitate de deseuri de acest tip a fost colectata din regiunea 2 Galati – aproape 170 tone, urmata de regiunea 6 Cluj-Napoca – 139,3 tone si de regiunea 7 Sibiu – aproximativ 67 tone.

Potrivit organizatiei colectoare, in cele patru judete pilot in care campania s-a derulat atat in mediul urban, cat si in cel rural din luna decembrie, au fost colectate circa 200 tone, din care in Constanta – 139 tone, Harghita – 39,7 tone, Tulcea – 22,4 tone si Covasna – 3,6 tone.

In 2008, Ministerul Mediului si organizatiile colectoare – Recolamp, Ecotic, Environ si RoRec – au organizat cinci editii ale campaniei “Marea Debarasare”, in urma carora au fost colectate circa 2.000 tone de deseuri electrice.

In cadrul campaniei, persoanele au putut renunta la aparate de uz casnic de dimensiuni mici sau mari, precum aspiratoare, aparate de calcat, frigidere, congelatoare, masini de spalat, de gatit sau masini de cusut, sobe electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de incalzit, aparate de aer conditionat, echipamente IT, aparate radio si televizoare, unelte electrice si electronice, echipamente de iluminat etc.

Potrivit normelor europene, Romania ar avea de colectat si valorificat anual 4 kilograme de deseuri electrice si electronice pe locuitor, insa anul viitor la nivelul Uniunii Europene (UE) se vor purta discutii pentru reducerea tintei, deoarece multe state membre nu au cum sa atinga aceste valori.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente