Romanii trebuie sa isi spuna parerea despre un depozit de deseuri radioactive la 4 km de Dunare

Autoritatile din Bulgaria vor sa construiasca un depozit de deseuri radioactive la Kozlodui, la 4 km de Dunare. Pana la 30 iunie romanii din zona trebuie sa isi spuna parerea despre proiectul bulgarilor.

Expert in domeniul energetic si profesor de analiza de risc Ionut Purica spune la RFI ca ar trebui bine analizate riscurile construirii unui astfel de depozit avand in vedere apropierea de Dunare.

« A face un depozit de genul acesta implica o serie de lucruri care trebuie analizate si care trebuie dublate de solutii tehnologice…Eu nu stiu sa le fi gasit cineva pana acum. »

14 primarii din judetul Dolj, situate in zona de monitorizare a centralei Kozlodui, au primit o notificare in care este anuntata dezbaterea publica a “Raportului cu privire la impactul asupra mediului” in urma construirii depozitului de deseuri de la Kozlodui.

Investitia bulgara presupune constructia a opt module de beton armat, uniform plasate pe doua randuri paralele. “Acest depozit national pentru deseuri radioactive este destinat depozitarii deseurilor radioactive cu activitate mica si medie, respectiv radionuclizi de viata scurta, generate pe perioada functionarii si dezafectarii Centralei Nucleare “Kozlodui”, functionarea viitoare a Centralei Nucleare Belene si din alte surse conventionale – medicina, cercetare stiintifica, aplicatii tehnice si altele”, se precizeaza intr-una dintre sectiunile studiului de impact asupra mediului, prezentat pe pagina de internet a Agentiei de Protectie a Mediului Sibiu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,346FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente