Hackerii din lumea intreaga se aduna in „hackthon” sa dezbata schimbarile climatice

Hackerii din lumea intreaga se aduna in "hackthon" sa dezbata schimbarile climatice

Cand auzi cuvantul hacker nu-ti imaginezi ca ar fi vorba despre o persoana preocupata de incalzirea globala. Cu toate acestea, in weekend hackerii din lumea intreaga se aduna in „hackthon” sa dezbata exact asa ceva.

Conferinta globala semianuala numita Random Hacks of Kindness urmareste directionarea internetului spre rezolvarea problemelor lumii. Sau cel putin asta declara hackerii.

Intalnirile se vor tine in mai multe orase de pe Glob, din Atlanta pana in California si din Basel pana la Bogota. Conferinta este rezultatul unei colaborari din 2009 a 3 mari corporatii si a doua institutii: Google, Microsoft, Yahoo!, NASA si Banca Mondiala.
Se asteapta sa participe la eveniment cate 200 de hackeri din fiecare tara. Organizatorul RHoK din canada, Heather Leson, spune ca „cea mai interesanta parte de urmarit este felul in care creierele se ciocnesc. Oamenii astia sunt din tot felul de domenii. Avem manageri, contabili, asistenti medicali si profesionali, jurnalisti, ingineri de date, tehnicieni si multi altii”, scrie CNN.
Dupa asa o prezentare, ce mai putem spune decat ca asteptam rezultatele conferintei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *