Rovana Plumb: Absorbtia fondurilor europene prin POS Mediu a ajuns la 13%

  0
  352
  Korodi: România a atras pân? în prezent peste 50% din fondurile disponibile prin POS Mediu
  Rovana Plumb: Absorbţia fondurilor europene prin POS Mediu a ajuns la 13%
  Rovana Plumb: Absorbtia fondurilor europene prin POS Mediu a ajuns la 13%

  Ministerul Mediului a atras, pana la ora actuala, prin Programul Operational Sectorial Mediu /POS Mediu/ suma de 457 milioane de euro, echivalentul unui procentaj de 13%, in crestere fata de situatia din aprilie, a declarat, vineri, la audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului, Rovana Plumb, ministrul propus al Mediului si Schimbarilor Climatice.

  ‘Daca la finele lunii aprilie, gradul de absorbtie al fondurilor europene pe Programul Operational Sectorial Mediu era de 5,6%, echivalentul a 250 milioane euro, astazi vin in fata dumneavoastra si va spun ca procentajul a ajuns la 13%, la suma de 457 milioane de euro. Vreau sa continui in domeniul mediului toate acele masuri necesare pentru reducerea decalajului dintre Romania si celelalte state membre pe domeniul mediului si schimbarilor climatice. Toate politicile si strategiile care se cor desfasura in aceste domenii au ca scop asigurarea unei calitati mai bune a vietii, un mediu mai curat, dar si tranzitia catre o economie care sa creeze locuri de munca’, a afirmat ministrul Mediului.

  Rovana Plumb a adaugat ca printre prioritatile Guvernului pe domeniul mediului se afla conservarea biodiversitatii, adoptarea unei strategii nationale privind acest domeniu, precum si rezolvarea problemelor siturilor contaminate.

  ‘Prioritatile Programului de Guvernare pe domeniul mediului inseamna, printre altele, conservarea biodiversitatii, adoptarea si implementarea Strategiei Nationale pentru Conservarea Biodiversitatii pentru perioada 2013-2020. S-a realizat deja Raportul pe mediu privind Impactul de Mediu Strategic.In plus, urmarim evaluarea economica a serviciilor oferite de eco-sisteme pentru crearea de locuri de munca. Pe domeniul deseurilor, managementul se va pune pe colectarea selectiva. Am finalizat aceasta Strategie Nationala privind deseurile, iar in ianuarie va fi postata pe site-ul ministerului spre dezbatere publica. In ceea ce priveste aerul pe care il respiram, avem in vedere adoptarea in industrie a unei noi directive europene in legislatia nationala. La capitolul situri contaminate sunt foarte multe locuri de salvat in Romania, iar in acest sens am apelat la asistenta tehnica a Bancii Mondiale si la ora actuala se lucreaza la un studiu aprofundat. Ministerul Mediului va urmari cresterea spatiului verde si un transport cat mai verde’, a explicat Rovana Plumb.

  Rovana Plumb, este audiata, vineri, in Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor (31 de membri) si Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat (11 membri) pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.