Rovana Plumb: ”La Mediu este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri”

  0
  405
  Cooperare in proiecte de mediu
  Cooperare in proiecte de mediu
  Rovana Plumb: ”La Mediu este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri”

  Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat miercuri ca este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri pentru finantarea proiectelor privind infrastructura de apa si de canal, impaduririle, precum si de o corelare mult mai buna a institutiilor in ceea ce priveste cererile de rambursare pe programele operationale sectoriale.

  Rovana Plumb/ Sursa foto: rovanaplumb.ro
  Prezenta la dezbaterea de la MAI pe teme ale actualitatii administratiei locale, ministrul Mediului a precizat ca in programul operational sectorial pe Mediu se doreste o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene pana la sfarsitul acestui an.

  “O sa crestem rata de absorbtie. In acest moment avem doua obiective prioritare, respectiv cel legat de infrastructura de apa si canal (Axa 1) si cel legat de gestionarea deseurilor (Axa 2). Sunt 17 consilii judetene care au de respectat angajamentele si au proiecte pe Axa prioritara 2. Am gasit o modalitate prin care sa decuplam cererile de finantare la documentatiile necesare licitatiilor, astfel incat sa avem un ritm mai alert in ceea ce priveste cresterea gradului de precontractare“, a spus Rovana Plumb.

  Ea a sustinut ca institutia pe care o conduce ar avea nevoie in acest moment, de la Ministerul Finantelor, de cel putin 100.000.000 lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.