Rovana Plumb: ”La Mediu este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri”

Rovana Plumb: ”La Mediu este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri”

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat miercuri ca este nevoie de o alocare suplimentara de fonduri pentru finantarea proiectelor privind infrastructura de apa si de canal, impaduririle, precum si de o corelare mult mai buna a institutiilor in ceea ce priveste cererile de rambursare pe programele operationale sectoriale.

Rovana Plumb/ Sursa foto: rovanaplumb.ro
Prezenta la dezbaterea de la MAI pe teme ale actualitatii administratiei locale, ministrul Mediului a precizat ca in programul operational sectorial pe Mediu se doreste o absorbtie cat mai mare a fondurilor europene pana la sfarsitul acestui an.

“O sa crestem rata de absorbtie. In acest moment avem doua obiective prioritare, respectiv cel legat de infrastructura de apa si canal (Axa 1) si cel legat de gestionarea deseurilor (Axa 2). Sunt 17 consilii judetene care au de respectat angajamentele si au proiecte pe Axa prioritara 2. Am gasit o modalitate prin care sa decuplam cererile de finantare la documentatiile necesare licitatiilor, astfel incat sa avem un ritm mai alert in ceea ce priveste cresterea gradului de precontractare“, a spus Rovana Plumb.

Ea a sustinut ca institutia pe care o conduce ar avea nevoie in acest moment, de la Ministerul Finantelor, de cel putin 100.000.000 lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente