Ministrul Rovana Plumb a cerut efectuarea mai multor controale la microhidrocentralele din Arges

0
341
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achizi?ionarea de noi microhidrocentrale
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achiziţionarea de noi microhidrocentrale
Ministrul Rovana Plumb a cerut efectuarea mai multor controale la microhidrocentralele din Arges

Ministrul Mediului si Padurilor Rovana Plumb va efectua in cursul zilei de luni, 27.08.2012, o vizita de lucru in judetul Arges, pentru a evaluasituatiaconstructiilor de microhidrocentrale si pentru a dispune masurile necesare, din perspectiva aplicarii legislatiei nationale si comunitare privind protectia mediului. Deplasarea are loc in urma controalelor initiate de Rovana Plumb prin intermediul institutiilor din subordinea MMP.

Ministerul Mediului si Padurilor a initiat, in perioada iunie-august 2012, o serie de controale pentru verificarea modului in care sunt respectate reglementarile in vigoare in cazul microhidrocentralelor din judetul Arges.

Astfel, Garda Nationala de Mediu a desfasurat in perioada 14.06.2012 – 03.07.2012 controale tematice privind respectarea conditiilor din actele de reglementare si stadiul realizarii lucrarilor la constructia microhidrocentralelor.

Ulterior, Ministrul Rovana Plumb a dispus constituirea unei echipe mixte formate din reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Administratiei Nationale „Apele Romane” pentru efectuarea unui control suplimentar in cursul zilei de miercuri, 22.08.2012. Acest control a avut ca rol principal evaluarea situatiei existente in teren la momentul actual si a progresului inregistrat in urma masurilor dispuse de catre institutiile din subordinea ministerului.

Totodata, ministrul Rovana Plumb va avea, pe parcursul saptamanii viitoare, o intrevedere cu reprezentantii Coalitiei pentru Mediu din Romania, pentru a discutapropunerileacestora pe o tema de mare interes pentru societatea civila de profil, raspunzand astfel printr-o invitatie la dialog scrisorii deschise transmise de aceasta organizatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.