Rovana Plumb si Eduard Davey au semnat o declaratie privind crearea de locuri de munca verzi

Rovana Plumb si Eduard Davey au semnat o declaratie privind crearea de locuri de munca verzi
Rovana Plumb si Eduard Davey au semnat o declaratie privind crearea de locuri de munca verzi

Rovana Plumb vine cu vesti bune de la Londra. Ministrul Mediului a semnat o declaratie privind crearea de locuri de munca verzi si va colabora cu specialisti britanici pentru diminuarea risipei alimentare, se arata intr-un comunicat de presa.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, efectueaza zilele acestea o vizita oficiala la Londra ca urmare a unei invitatii primite din partea Printului Charles. In cadrul vizitei, ministru roman s-a intalnit cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie si Schimbari Climatice, unde a semnat o declaratie privind cresterea verde. Documentul vizeaza identificarea celor mai bune masuri pentru crearea de locuri de munca verzi si pentru o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon.

O alta intalnire importanta a fost cu Steve Creed, Director of Wales and New Programmes WRAP (Waste & Resoursces Action Programme) unde s-a discutat despre posibile colaborari in domeniul management integrat al deseurilor. De asemenea, s-a stabilit o colaborare cu specialisti britanici pentru diminuarea risipei alimentare.

In continuarea vizitei de lucru, ministrul roman s-a intalnit cu doi reprezentanti ai Camerii Lorzilor, Lord David Arthur Russell Howell si Lord Howell of Guildford. La intalnire au fost prezenti, de asemenea, Excelenta Sa domnul Ambasador Ion Jinga si scriitoarea britanica Jessica Douglas Home, presedinta fundatiei Mihai Eminescu Trust, aflata sub inaltul patronaj al Printului Charles.

In cadrul intrevederii a fost abordata inclusiv problema temerilor exprimate de o parte a societatii britanice legate de o eventuala invazie de romani si bulgari dupa ridicarea, de la 1 ianuarie 2014, a restrictiilor impuse pe piata europeana a muncii. Rovana Plumb si gazdele sale au lansat un apel la renuntarea la aceasta campanie alarmista.

“Cu certitudine, de la 1 ianuarie 2014 nu va fi un val imens de romani care vor veni in Marea Britanie, tinand cont de faptul ca Romania este acum pe primul loc ca si crestere economica in Uniunea Europeana, ca am dezvoltat aproape 100.000 de locuri de munca si ca, in continuare, programul investitional si programele guvernamentale vizeaza crestere si dezvoltare sustenabila pentru Romania, deci nu trebuie sa fie un pericol ridicarea restrictiilor pe piata muncii”, a declarat Rovana Plumb, dupa intalnirea avuta in Camera Lorzilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente