Rovana Plumb: Trecerea catre o economie verde este un proces de lunga durata

Rovana Plumb: Trecerea catre o economie verde este un proces de lunga durata
Rovana Plumb: Trecerea catre o economie verde este un proces de lunga durata

Constientizarea opiniei publice si implicarea partenerilor sociali si a altor tipuri de organizatii, precum cele neguvernamentale, sunt absolut necesare, deoarece trecerea catre o economie verde este un proces de lunga durata, a declarat joi Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in cadrul reuniunii informale a ministrilor ocuparii si afacerilor sociale din statele membre UE, EPSCO, care se desfasoara pe 17 si 18 iulie, la Milano (Italia).

‘Trecerea catre o economie verde este un proces de lunga durata, dificil de realizat si de urmarit, fiind necesare constientizarea opiniei publice si implicarea partenerilor sociali si a altor tipuri de organizatii, precum cele neguvernamentale, de mediu sau academice, a institutelor de cercetare ce pot contribui la fundamentarea initiativelor publice sau private in domeniu si evaluarea impactului acestora’, a afirmat Rovana Plumb, conform unui comunicat remis AGERPRES de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Potrivit sursei citate, prima zi a evenimentului este dedicata discutiilor legate de oportunitatile de creare de locuri de munca in contextul tranzitiei catre o economie ecologica, la care participa inclusiv ministrii europeni ai Mediului. De altfel, aceasta este prima intalnire comuna a ministrilor Muncii si Mediului din UE, in cadrul EPSCO, avand ca scop lansarea unui dialog cu privire la interconexiunile dintre cresterea ecologica (green growth) si ocuparea fortei de munca. Initiativa apartine presedintiei italiene a UE (PRES IT).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente