Tiganii din Rosia Montana au adresat autoritatilor o scrisoare deschisa in care cer “sa porneasca” proiectul minier al Companiei Rosia Montana Gold Corporation, dupa ce in ultimele doua saptamani un demers asemanator facusera si angajatii companiei.
rosia montana
Liderul comunitatii de rromi din Rosia Montana, Dumitru Pantiru, a adresat, in numele celor 600 de persoane de etnie rroma din comuna, un apel ministrului Mediului si deputatilor Madalin Voicu, Nicolae Paun si Gheorghe Nicolae, in care solicita “unda verde” pentru acest proiect.

“Daca pana acum membrii comunitatii au mai reusit cu greu sa castige o bucata de paine din adunarea fierului vechi aflat pe marginea haldelor si a caii ferate pe care venea minereul aurifer, cat si din incinta fostei uzine de preparare a minereurilor de aur si argint Gura Rosiei, acum suntem in pragul de a iesi cu totii in strada si a cere un loc de munca, sa nu murim”, se arata in scrisoarea deschisa. Seria scrisorilor deschise pe acest subiect a fost initiata de primarul din Rosia Montana, Eugen Furdui, in urma cu circa doua luni.

Semnatarii scrisorilor deschise isi exprimau increderea ca acest proiect sa demareze curand prin reluarea evaluarii impactului asupra mediului. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat in urma cu o saptamana la Alba Iulia ca nu are informatii ca predecesorul sau a suspendat procedura de evaluare a impactului asupra mediului si a specificat ca proiectul se afla in procedura de evaluare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.