Capacitatea de productie de energie eoliana pentru care au fost primite autorizatii de punere in functiune se ridica la 2.000 de megawati, a afirmat, cu cateva zile in urma, presedintele Institutului National pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie (IRE), Jean Constantinescu, la o conferinta pe tema politicilor energetice europene.
energie eoliana
“Potentialul Romaniei de productie de energie eoliana este de 14.000 megawati. Pana in prezent, exista cereri pentru o capacitate de 10.000 de megawati, din care au fost aprobate cele pentru 2.000 de megawati”, a declarat Jean Constantinescu, citat de Agerpres.

Capacitatea de productie de energie eoliana a Romaniei este, la ora actuala, sub 20 de megawati, iar cea a Germaniei, prin comparatie, este de 20.000 de megawati.

In ceea ce priveste strategiile energetice aplicate pana in prezent de Romania, Jean Constantinescu a precizat ca “in ultimii 20 de ani nu au fost sprijinite tehnologiile eficiente in domeniu. Strategia s-a axat pe reabilitarea tehnologiilor existente, deci pe aducerea lor la nivelul deja depasit. In prezent, Romania are de doua ori mai mult gaz decat tarile europene pentru aceeasi cantitate de energie”.

Jean Constantinescu a mai spus ca “strategia actuala, desi vorbeste in termeni europeni, nu transpune directivele europene. Nu este o strategie clara, iar din acest motiv exista obstacole in implementarea ei”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here