Rusii trimit o maimuta pe Marte

0
379

Desi primata va fi asistata in spatiu de catre un robot, asociatiile de aparare a animalelor se pregatesc sa protesteze fata de aceasta decizie.maimuta Marte

Rusii isi doresc sa reediteze succesul din 1983, anul in care au trimis pentru prima data o maimuta in spatiu. „Avem in plan sa ne intoarcem in spatiu”, spune Zurab Mikvabia, director al unui institut din Georgia care a furnizat in ultimii 30 de ani maimute pentru programele spatiale rusesti.

„La inceputul programului, am intentionat sa trimitem oameni in spatiu. Durata zborului pana pe Marte, precum si razele cosmice pentru care nu avem echipamente de protectie adecvate ne-au convins ca e mai bine sa trimitem o maimuta in locul unui om”, declara Mikvabia pentru The Telegraph.

Un drum tur-retur pana pe Planeta Rosie ar dura aproximativ un an si jumatate. Singura grija pe care o mai au rusii este, potrivit lui Mikvabia, sa invete maimuta sa colaboreze cu robotul. „Robotul va hrani maimuta si va face curatenie in urma ei”, asigura acesta.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.