Sarbatoarea Craciunului este benefica pentru organism, spun medicii

Craciunul este sanatos! Este concluzia la care au ajuns cercetatorii unei universitati germane . La starea noastra din zilele de sarbatoare contribuie ingredientele din mancarea traditionala, dar si prezenta celor dragi.sarbatoarea Craciunului

Cercetatorii germani ne incurajeaza sa cantam cat mai multe colinde de Craciun, asta deoarece cantatul relaxeaza si creste optimisimul. Ei spun ca este dovedit stiintific ca oamenii care canta au un numar mai ridicat de globule albe care cresc imunitatea organismului.

Activitatile in familie, precum impodobitul bradului, impachetatul cadourilor, pregatirea prajiturilor, confera senzatia de siguranta, de apartenenta la un grup si, nu in ultimul rand, provoaca bucurie.

Lumanarile pe care le aprindem pe masa de Craciun sau in brad au un efect benefic pentru psihic. Lumina si caldura pe care o degaja lumanarile sunt relaxante, spun specialistii germani.

Lumanarile cu miros de scortisoara, foarte des folosite de Craciun, dar si mirosul de brad sunt utilizate in aromaterapie impotriva depresiei. Nucile si migdalele din prajituri contin fosfor si potasiu care ajuta la buna functionare a creierului. Coriandrul adaugat la friptura este un bun antibacterian si ajuta la digestie.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *