S-a ales noua conducere pentru Partidul Verde Maramures

S-a ales noua conducere pentru Partidul Verde Maramures

“Verzii”din Maramures s-au reunit in Baia Mare, la sfarsitul acestei saptamani, pentru conferinta judeteana de alegeri. Este primul eveniment politic de acest fel din 2013,in lunile urmatoare alegeri in organizatiile judetene fiind asteptate si la PSD si PNL. Membrii delegati la conferinta Partidului Verde Maramures nu au avut de reprosat nimic conducerii, prin urmare nu s-au inregistrat schimbari notabile la varful organizatiei. Totusi, inlocuirea presedintelui, Vasile Tivadar, a fost dorita, doar ca nu s-a si concretizat.

Singurul candidat pentru functia de presedinte al PV Maramures a fost Vasile Tivadar, ales in unanimitate de catre delegatii la conferinta. Vicepresedintele oraganizatiei judetene, viceprimarul din Borsa – Sorin Timis, a dezvaluit insa ca i s-a propus sa preia el sefia.

“Impotriva domnului Tivadar nu o sa pot candida niciodata, pentru ca el a fost cel care ne-a dat fraiele partidului in mana, datorita lui avem si la Bucuresti un cuvant de spus, pentru ca eu sunt vicepresedinte in cadrul partidului, la nivel central. Cu siguranta vom obtine iarasi cel putin un post de vicepresedinte si desi s-a insistat mult la candidatura mea, eu am refuzat”, a precizat Sorin Timis.

Ganduri de retragere de la conducerea Partidului Verde Maramures are si Vasile Tivadar, care a marturisit ca isi doreste sa predea stafeta unor tineri competenti. “Va asigur ca oricand, oriunde si cat timp voi putea, voi face cinste acestei functii, dar pregatind din timp pe oricare dintre dintre dumneavoastra, mai ales din cei tineri, sa preia aceasta functie. Vreau sa fiti aproape, ca prin dumneavoastra, invatand de la noi cei mai batrani sau invatand din alta parte, putem propasi Romania, sa ajunga unde trebuie”, a aratat el.

La finalul sedintei, conducerea partidului a supus votului celor prezenti o posibila alianta cu Partidul Ecologist Roman, respectiv cu Partidul Social Democrat. Daca verzii maramureseni au fost de acord sa fie alaturi de ecologisti, pentru alianta cu PSD au votat negativ. Cele doua colaborari politice vor fi puse in discutie la Congresul Partidului Verde din Bucuresti, ce va avea loc in data de 19 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *