S-au remarcat trasee turistice in masivul Podu Calului (Muntii Buzaului)

S-au remarcat trasee turistice in masivul Podu Calului (Muntii Buzaului)

In zilele de 4-5 iunie 2011, Asociatia Montana Carpati a organizat, in parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau, o actiune de voluntariat ce a vizat reabilitarea traseelor turistice din masivul Podu Calului (Muntii Buzaului).
Activitatea de remarcare s-a desfasurat cu echipe de jandarmi si cu voluntari din partea Asociatiei Montane Carpati. Munca efectiva a constat in revopsirea marcajelor si montarea unor stalpi indicatori, materialele necesare fiind puse la dispozitie de catre Asociatia Montana Carpati.
Au fost remarcate marcajele conventionale:
– „banda rosie”: Valea Teharaului (din DN 10 Buzau-Brasov) – Saua Teharau – Valea Casoca – Intersectia Titilau – Paraul Stanii – Golul Podu Calului – Canton Cernatu; (timp mediu de parcurs 8 1/2h)
– “cruce albastra”: Satul Gura Teghii – Varful Podu Calului; (timp mediu de parcurs 3 1/2h)
Proiectele de dezvoltare si modernizare derulate in ultimii ani privind potentialul turistic al judetului Buzau, coroborate cu eforturile depuse de autoritatile locale, au atras cresterea popularitatii zonelor buzoiene si implicit a numarului de turisti. Acest aspect a atras dupa sine si inregistrarea unor evenimente, in sensul ratacirii in zonele montane a unor persoane sau grupuri de persoane, printre cauzele identificate numarandu-se si lipsa unor marcaje de orientare sau deteriorarea celor existente.
Astfel, actiunea demarata la sfarsitul saptamanii trecute, la care au participat un numar total de peste 50 de persoane, vine in sprijinul potentialilor turisti privind accesul in siguranta pe traseele turistice marcate, minimalizand pe cat cu putinta eventualele probleme de orientare ce ar putea aparea si ulterior apelarea serviciului de urgenta 112.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente