S.R.I.-ul, trimis legal pe urma celor care taie ilegal padurea

S.R.I.-ul, trimis legal pe urma celor care taie ilegal padurea
S.R.I.-ul, trimis legal pe urma celor care taie ilegal padurea

Liderul liberalilor de la Bu­zau, deputatul George Scuta­ru, ar vrea ca defrisarile ilegale de padure sa fie considerate o amenintare la adresa sigu­ran­tei nationale. In acest sens, parlamentari ai P.N.L. au de­pus saptamana trecuta o ini­tia­tiva legislativa care sa-i aduca in lumina reflectoarelor justitiei pe cei care nu vor sa respecte legislatia silvica.

„Alaturi de cativa colegi parlamentari, am depus o ini­tiativa legislativa pentru completarea Legii privind sigu­ran- ta nationala a Romaniei, nr. 51 din 29 iulie 1991. Am solicitat completarea listei de ame­nin­tari la adresa sigurantei na­tio­nale prin includerea taierilor masive, necontrolate de pa­duri”, scrie liderul grupului libe­ral din Camera De­pu­ta­tilor pe propria pagina de internet. Pentru a da greutatea cuvenita demersului liberal, George Scutaru prezinta o serie de cifre care demons­trea­za ca fenomenul s-a accentuat in ultimii ani.

Legea, daca va fi adoptata, va permite S.R.I. o implicare directa in stoparea taierilor ilegale de arbori. „Incluzand o astfel de mentiune in Legea privind siguranta nationala, consider ca vom responsabiliza si mai mult institutiile statului cu atributii in domeniul si­gu­ran­tei nationale. Aceasta masura ar reprezenta un sprijin puternic si pentru implementarea Noului Cod Silvic, fiind necesare, mai mult ca niciodata, adoptarea unor masuri drastice”, conchide Scutaru.●

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente