Clujenii sunt incurajati sa colecteze selectiv deseurile cu saci gratuiti

Clujenii sunt incurajati sa colecteze selectiv deseurile cu saci gratuiti

Una dintre companiile de salubritate din Cluj-Napoca va imparti saci clientilor, pentru a incuraja colectarea selectiva a deseurilor. Clujenii care locuiesc la case sunt principalii vizati.

Rosal a decis sa ofere cu titlu gratuit saci menajeri clientilor companiei, pentru a facilita procesul de selectare colectiva a deseurilor. Clujenii care locuiesc la case particulare in cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia si Horea sunt asteptati la sediul societatii, pentru a ridica sacii, in baza actului de identitate. „Este vorba de saci transparenti, destinati PET-urilor, cartoanelor sau hartiei”, a declarat Sergiu Hosu, administrator Rosal.

Potrivit acestuia, procentul de colectare selectiva a deseurilor la blocuri este destul de mic. O situatie mai buna se regaseste, insa, in randul clujenilor care locuiesc la case particulare. „De la luna la luna creste numarul oamenilor care colecteaza selectiv”, a completat Hosu.
Pentru asociatiile de locatari, punctele gospodaresti au fost dotate cu recipienti pentru colectare slectiva pe doua fractii (umeda-uscata). Multe dintre aceste pubele nu au fost, insa, ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *