Salajenii sunt specialisti in sanctionarea braconajului cinegetic

0
411
Salajenii sunt specialisti in braconaj cinegetic
Salajenii sunt specialisti in braconaj cinegetic
Salajenii sunt specialisti in braconaj cinegetic

Salajul se situeaza intre primele 10 judete la constatarea infractiunilor privind nerespectare regimului armelor, explozivilor si substantelor periculoase. Politistii salajeni au depistat anul trecut, in cadrul actiunilor declansate la nivel national pentru respectarea legalitatii detinerii si utilizarii armelor, munitiilor si a operatiunilor cu obiecte pirotehnice, 89 de infractiuni, cu 11 mai putine decat in 2011.

Au fost indisponibilizate in vederea confiscarii doua autoturisme, 20 de arme letale, trei arme neletale si doua subansamble asimilate armelor, 183 de cartuse de vanatoare, precum si 197 de kilograme de substante periculoase toxice. In topul infractiunilor constatate de politistii salajeni pe acest segment al activitatii, primul loc il ocupa braconajul cinegetic. Pe parcursul anului 2012 au fost constatate 35 de infractiuni de braconaj. Pe locul doi se situeaza infractiunile privind regimul armelor si munitiilor (Legea 295/2004), cu 22 de infractiuni, iar pe locul trei se claseaza nerespectarea prevederilor legale privind detinerea, portul, confectionarea, transportul, precum si orice operatie privind circulatia armelor si munitiilor, cu 13 infractiuni constatate.

Politistii s-au confruntat si cu un caz de furt de armament, doua cazuri de nerespectare a regimului materiilor explozive, un caz de nerespectare a regimului substantelor toxice, un caz de braconaj cinegetic, precum si trei cazuri de contrabanda. Reprezentantii IPJ Salaj spun ca pe parcursul anului trecut nu s-a inregisrat niciun incidente cu arme de foc si s-au derualt o serie de actiuni pentru depistarea persoanelor care nu mai indeplinesc conditiile pentru detinerea permisului port-arma.S

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.