Array

Salvati Parcul Circului, singurul lac din Bucuresti unde cresc nuferi, lotusi si specii de flora mediteraneana

nuferi_pe_lac1.jpgCu toate aceasta, in curand vom putea spune ca Lacul Circului a fost singurul lac de acest fel.

Din cauza constructiei cladirii de birouri Eurotower Cascade Park Plaza lacul seaca pe zi ce trece. Conform lui Radu Popa, directorul adjunct al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, fundatia cladirii, adanca de 36 de metri, blocheaza izvoarele care alimenteaza Lacul Circului. Administratia Lacurilor s-a sesizat si a instiintat deja Primaria Bucuresti si constructorul insa, in ciuda avertisementelor, firma de constructii nu a luat nici o masura, ci continua neperturbata constructia!

Parcul Circului de Stat a luat fiinta in anul 1960, pe o suprafata de 26 ha, cu forme de relief realizate aproape in intregime artificial, cu scopul de a pune in evidenta cladirea Circului de Stat.

De la Cladirea Circului pana la luciul de apa s-au creat peluze largi care coboara in panta lina si care se deschid vederii pana la limitele parcului. Terasele proiectate in succesiune fac o trecere gradata de la cotele superioare ale terenului si circulatia din jurul lacului. In restul parcului aleile folosesc configuratia terenului, creand posibilitati de plimbare si odihna cu puncte de perspectiva interesante si variate. Plantatia a fost distribuita liber, in intentia de a crea un parc aerat.

Parcul a devenit faimos prin aleea care conduce la cladirea Circului flancata pe ambele parti cu tei, care primavara aduc o mireasma placuta si proaspata parcului, prin magnoliile care se dezvaluie marete, impunatoare privirilor admiratorilor, in toata splendoarea lor, dar si prin grupele de coniferi care prin amplasarea lor pot fi sesizabile din tot parcul.

Un punct forte de atractie il reprezinta sculpturile in trunchiurile arborilor uscati realizate cu multa maiestrie, originalitate si imaginatie de artistul plastic C.Teodorescu. De asemenea, in acest moment lacul este populat cu ratuste, pesti si broaste testoase, atractii principale pentru copiii care vin special pentru a vedea aceste vietati.

Semnati, va rugam, petitia de mai jos pentru a salva acest parc unic din Bucuresti. Trebuie sa luam masuri impotriva acestor hoti care au aprobat un proiect inuman. Trimiteti acest mesaj cat mai multor oameni cu putinta, numai noi putem schimba ceva! http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_refacerea_ecosistemului_zonei_parcul_circului-p35063045.html

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente